Aftonbladet: Sommarens heta sextrend – dogging

Hundjobb att hitta partner?

Dogging är nya sextrenden.

Främlingar har sex offentligt – och nej, inga djur är inblandade.

I skogar, på parkeringsplatser och i parker kan den nya trenden skådas.

Dogging kommer från England och har sedan spridit sig över Europa. Främmande människor möts på nätet och bestämmer tid och plats för att ha sex i verkligheten. Gärna så offentligt som möjligt och smygtittare är välkomna.

Ordet dogging sägs komma från dem som påstår att de ”ska ut med hunden” när de i själva verket är ute i ett helt annat ärende.

Möts på internet

– Folk i alla tider har haft sex offentligt, men internet har gjort det lättare att få kontakt med andra som vill samma sak, säger Tore Runnerstam, projektsamordnare på RFSL i Skåne.

I Skånetrakten märker man tydligt av trenden att människor älskar utomhus. I närheten av kärleksstråken finns därför personal som kan bistå med kondomer och goda råd.

– Vi finns ofta väldigt nära, vi ser ju spår av var folk har sex någonstans. Vi träffar och ser ungefär 5 000 personer per år som har sex på det här sättet – bara i våra områden. Den övervägande delen tycker att det är bra att vi finns i krokarna, men vi gör ju stället offentligt, säger Tore Runnerstam.

Söker kickar

Träffpunkter och nätverk för dogging finns över hela Sverige. Aftonbladets sexolog Linn Heed tror att doggare får en kick av det anonyma i att ha sex med en total främling på en offentlig plats.

Men den fria inställningen till sex uppskattas inte överallt. Många tar illa upp och akten kan resultera i böter för förargelseväckande beteende.

– För en vuxen människa som är rädd om sig själv och skyddar sig är det okej. Men man ska komma ihåg att sex offentligt kan väcka anstöt och att det alltid innebär en risk att ha sex med en främmande människa, säger Linn Heed.