Flamingotrenden av Expressen

Hjälp! Flamingotrenden – hemligt tecken som kan ge dig oväntat besök

Ingen har väl lyckats undgå den exploderande trenden – numera ser vi dem nästan överallt.

Flamingotrenden är helt klart här för att stanna, de dyker bara upp i nya varianter.

Frågan är dock vem som egentligen tycker det är roligast, eller inte?!

Bli inte förvånad om du får oväntat besök – flamingon är nämligen en hemlig signal för något du kanske inte vill bli förknippad med...

Flamingos i alla dess former, vi ser dem numera överallt. Framför allt under sommaren, i poolen, på stranden, på kläder, i trädgården... Från att ha varit en lite kitschig inredningsdetalj hos några få fantaster finns de nu på många grannars tomter. Trenden har fullkomligt exploderat och inget pekar hittills på att den är på väg att avta, tvärtom. Det finns snart knappt en affär eller nätsajt som inte säljer något med flamingos på. 

Swingers-världen använder den på sina klubbar och privata tomter

Men vad de allra flesta inte vet om är att flamingos runtom i världen länge har varit en symbol för något som man kanske inte vill förknippas med. Det är nämligen swingers-världens egen maskotsymbol som de har på sina privata klubbar, men som också privata swingerspar använder som en signal/tecken för att visa att ”här är swingers-festen” eller ”här bor vi som är swingers, välkommen in”, typ...

Diskussioner kring detta har i och med flamingo-boomen blossat upp för fullt på nätet och det skämtas om de eventuella missförstånd som skulle kunna uppstå. En del menar att de genast vill göra sig av med sina flamingos, medan andra inte bryr sig utan mest skrattar åt saken, och så finns det faktiskt en och annan som uttryckt en spänning i att kanske testa något nytt... Vilken grupp tillhör du?

Sätter ut en flamingo i trädgården för att visa att här bor swingers

– Flamingos är ju ett kännetecken som används på olika swingers-ställen runtom i världen, säger Jonas Bengtson, grundare och ägare av Lustkammaren.se, ett nätverk för ”sexuellt nyfikna”, bland annat swingers. Flamingos är ett samlingsbegrepp för swingers, men det är vanligare utomlands än i Sverige.

– Jag vet faktiskt inte var det kommer ifrån från början eller varför det blev just en flamingo, men så är det. Det är allmänt känt utomlands. 

I många länder är det inte helt ovanligt att man sätter ut en flamingo i trädgården för att visa att ”här bor swingers”, om andra par skulle råka ha vägarna förbi, eller för att deltagare ska hitta till eventuella fester. 

Så behåller du dina i trädgården, bli inte förvånad om du någon gång får oväntat besök...

”Sexgalningar som byter partners hej vilt och ligger med allt och alla”

Jonas vill samtidigt passa på att berätta om swingers och förtydliga vad det egentligen handlar om:

– Många tror att swingers är sexgalningar som byter partners hej vilt och ligger med allt och alla, men så är det inte, långt ifrån, säger Jonas. En del byter aldrig partner, några går bara på någon fest och går sedan hem, någon annan vill bara ha en hjälpande hand, andra vill enbart titta eller visa upp sig. Det finns alla varianter. 
MARIA K BROMAN