Har du koll på vad rosa flamingon betyder i husbilen?

Margareta Jonilson lärde sig något nytt som kan få många husbilsägare att tänka om kring sina inredningsdetaljer.

Och rosa flamingon har ni med er på resan också. Spännande! säger kollegan och ler menande. 

Jag fattar ingenting.

”Googla på flamingo och husbil får du se”, fortsätter kollegan och försvinner ut genom dörren glatt visslande.

Då gör jag förstås det. Pronto. Och får lära mig att det förekommer ett signalsystem på campingplatser runt om i Europa som jag inte är invigd i. 

Jo, att vi inte bör dekorera vår husbil med röda hjärtan, hur frestande detta än skulle kunna vara under julveckorna, har vi lärt oss. Då skulle vi kunna få oönskat besök av sexköpare, åtminstone om vi stannar vid en vägkant som passeras av mycket nyttotrafik. 

Men att ett par röda band knutna på strategiskt ställe vid husbilen betyder en inbjudan till ömsesidigt sexutbyte hade vi ingen aning om förrän vi började forska i signalsystemet. Där blir det till att se över vilken färg vi har på våra snören och spännband(!) i fortsättningen. En vill ju inte utsätta någon för onödig blamage. Allra minst oss själva.

Det kollegan hade upptäckt när han så lömskt sneglade över axeln på mig var ett foto på rosa flamingor som var inlagt på en hemsida som bland annat handlar om en husbilsresa i grupp till Camargue i södra Frankrike.

Där, i Camargue, är naturen berömd för att hysa de långbenta rosa fåglarna, vilda vita hästar och svarta tjurar, vilket bilderna skulle illustrera.

Men det är mycket möjligt att några av deltagarna på gruppresan fick andra förväntningar, för rosa flamingo på eller runt husbilen visar att man är sugen på att ha swingersex. Byta partners alltså.

En flamingo lär betyda ”jag är ensam och öppen för sex med ett par” och två betyder ”vi är ett par som vill växla partners med ett annat par”. Joråsåatt, nu har vi lärt oss något nytt igen.

Vid ytterligare lite googling framkommer det att flamingosignalen har förekommit länge. Våra vanligaste före detta kvällstidningar brukar köra en liten blänkis om det här minst en gång varje sommar.

Den traditionella trädgårdsflamingon visar sig ha rötter i amerikanskt femtiotal och fick sitt uppsving(!) i Europa för några år sedan, då den ersatte ananasen som den mest populära dekorationsdetaljen. (Vill vi veta vad ananasen signalerar? Nej, jag tänkte väl det.)

Denna plötsliga flamingoexplosion har naturligtvis skapat bryderi i vida kretsar. Utomlands bör vi ha återfått vårt rykte som extremt lössläppta människor; varenda turist som kommer till Sverige kan ju med egna ögon se vad vi har i våra trädgårdar. Överallt!

Vi husbilsåkare hjälper till genom att dekorera våra ögonstenar med små uppblåsbara flamingosaker som vi ställer på plastmattan under markisen, intet ont anande.

Eller tvärtom, fullt medvetet för att vara tydliga.

Men vi har ett uppenbart problem här, känner jag.

För vem f-n törs fråga?

Namn: Margareta Jonilson

Bor: I franska Sète och plåtis

Favoritfågel: Fiskmås …eh?

Favoritfärg på snören: Nänä, försök inte!