Allt om swing av Dr Swing, del 1.

Välkomna till Swingersvärlden

Kanske det kan förvåna många men det finns människor som lever i relation med en partner som dom älskar men ändå har sex med andra. Detta är swingers livsstilen.

Detta funkar inte för alla men för vissa får detta dom att växa ihop o leva livet till fullo.

Kanske just du tycker att ditt sexliv är tråkigt o slentriant o du är intresserad av vad man mer kan göra inom sex. Du kanske är nyfiken på swingers o vill veta mer o hur det fungerar.

Oavsett vilket så låt oss börja med lite grundläggande om vad swinging är o hur det fungerar.

Fråga dig själv, är sex kul o fantastiskt? Har du någongång funnit andra personer attraktiva? Är du beredd att följa regler o gränser? Har du svarat ja på dessa frågor så har du dom grundläggande förutsättningarna för att bli en swinger.

Swinging är icke-monogama sexuella relationer som särskiljs från otrohet genom kunskap och samtycke från de inblandade.

Du och din partner bör se sex som något naturligt, härligt o kul. Ni bör se sex med andra likasinnade som har samma inställning som er som något underbart o härligt. Inte alla delar detta synsätt o vi säger inte att dom har fel men swingers ser detta på ett mer positivt sätt.

Man ska dock inte enbart se swinging som något som enbart handlar om sexuell njutning utan det handlar även om kommunikation, gemenskap o samtycke.

Kommunikation är mycket viktigt, inte bara med din partner utan även med andra. Livet är kort, swingers vill leva livet så mycket som möjligt.

Du kanske ändå är tveksam inför swinging. Samhället har en inpräglad syn att sex ska vara mellan två parter där den andra parten är din partner. Du kanske har hört att personer som har sex med andra är lösaktiga, lätta på foten etc. Men ta det lugnt, fler och fler inser att sex är något naturligt och inget man ska skämmas för utan något man ska bejaka.

Polygami, öppna relationer och swinging börjar mer och mer få mer uppmärksamhet och respekt. Samhället slår gärna ihop sex och romantik som en sak men är i själva verket två helt unika saker. Ja ibland kan vi använda sex för att visa vår romantik för den vi älskar men det är ändå två olika saker. 

Swingers förstår att sex är kul, just detta fysiskt kul. Det är inte romantik eller kärlek och absolut inte något som får dina känslor för din partner att ändras eller minska, du älskar fortfarande honom eller henne.

Det är som med mat, du har en favoriträtt som din partner gör. Men du vill inte äta samma maträtt resten av livet. Ibland vill du prova någon annan god rätt, ibland äta hemma och ibland äta ute. Det innebär inte att du inte gillar din favoriträtt mindre, utan snarare tvärtom, du blir inte trött på att alltid äta din favoriträtt utan genom att även äta annat så tröttnar du inte på din favoriträtt. Och varför inte bjuda andra på din favoriträtt och se om dom uppskattar den lika mycket som du gör.

Oavsett hur mycket du än älskar din partner så kan du finna andra sexiga och attraktiva, detta är något helt naturligt. Sex med andra kan även krydda till ditt sexliv med din partner och ni växer tillsammans.

Även om swinging har sina fördelar så är detta dock ej för alla. Swinging har sina risker. Alla relationer har sina svaga punkter och swinging kan utmana dessa svaga punkterna. Träffa andra swingers är kul men det primära målet är att stärka och förbättra din relation med din partner.

Det bästa för att undvika missförstånd och skada din relation är att vara ärliga o öppna med vad ni gillar, era förväntningar och vad ni är rädda för. Ärlighet och kommunikation är A och O. Det sista ni vill är att skada ert förhållande och tilliten till varandra.

Så har ni redan problem i ert förhållande så bör ni bromsa upp. Swinging kommer inte att lösa era redan befintliga problem utan kan göra dom värre. Försäkra er att ni innan börjar med swinging att ni är överens och har samma inställning. Det kommer absolut inte att funka om den ena partner vill ha sex med andra och den andra inte vill så.

Har ni ett tråkigt sexliv så tänk först igenom om det är att krydda upp ert sexliv som ni behöver eller om det finns andra bakomliggande saker och i så fall lös dessa innan ni börjar att swing.

Swinging är ett stort steg i alla förhållanden, så brådska inte utan ta det lugnt. Sätt upp era spelregler för varandra innan. Bäst är att gå varsamt fram och se vad ni bådar gillar och inte gillar.

Var ärliga mot varandra var era gränser går och vad som är tillåtet och inte tillåtet. Och respektera din partners önskemål. 

Din partner är sexig och vacker och kommer att göra sexiga saker med andra och du måste vara bekväm med detta och uppskatta vad du kommer att få se och uppleva. Du bör vara stolt över att ha en sådan vacker och sexiga partner som andra gillar och tänder på men som är din, bara din i andra avseenden. 

Ni kommer sannolikt träffa andra trevliga människor som delar ert intresse för swinging och sex och som ni kan komma umgås med både med och utan kläder. 

En annan positiv sak med swining är att risken för att din partner ska vara otrogen minskar, dvs har sex med någon annan utan din vetskap. 

Så om ni båda känner att er relation är sund och ni är öppna att prova något nytt och spännande så kan swinging vara något som berikar era liv. Ni kan upptäcka nya och spännande saker och lära känna nya människor som känner likadant som er. Ni knyter nya sexkontakter och vänner som ni kan umgås med under avslappnade förhållanden.

Efter varje avslutat swingerevent så kommer ni åka hem med ett minne för livet som du delar med din kära. Detta stärker ert förhållanden och får er till att uppleva ännu fler spännande event.