Allt om swing av Dr Swing, del 2.

Vem swingar?

Swingers är helt normala vardagliga människor. De bor i din stad, passerar dig på väg till jobb, handlar i din lokala affär. Den enda skillnaden är att swingers har en längtan till kravlöst sexuellt umgänge med andra öppna människor.

Swingers är en del av en livsstil som inkluderar många olika sexuella preferenser. Även icke swingers kan trivas i livsstilen.

En studie från 2014 visar att ca 5% av vuxna i relation var i en öppen relation där sexuellt umgänge med andra var accepterat. Detta skulle innebära att i runda tal så finns det ca en halv miljon swingers i Sverige, nästan ett helt Göteborg bara med swingers.

Du kanske undrar hur man känner igen en swingers, hur ser en swingers ut. 

Några är unga, 20-30 år. Men procentuellt är dom ganska få då unga människor tenderar till att vara singel eller att träffa andra singlar. Vanligare är att swingers är 30 år och uppåt. 

Dom har ofta barn som flyttat hemifrån eller tonåringar som klarar sig själva medan föräldrarna åker iväg på hemliga äventyr.

Förutom åldern så finner du swingers av alla sorter. Korta och långa, slanka och kurviga, affärsmän och sjuksköterskor, mao swingers är som alla andra.

Dom flesta lever i en relation men det finns även dom som är singlar. Det underlättar dock att vara i ett parförhållande när man swingar istället för att vara swingers. Men det är många swingerspar som gärna bjuder in en eller fler extrasinglar.

Singelkvinnor som swingar kallas för ”Unicorns” då dom är lika svåra att finna som att finna en enhörning. 

Så även om du inte har trott det så är det fullt med swingers i din stad och i din närhet utan att du vet om det. Det bara inte syns på dem såvida dom inte bär på någon symbol som visar att dom är swingers såsom The Swing, Rosa Pelikan, Ananas eller svart ring. 

Kom ihåg, swinging är att ha kul. Det behöver inte alltid handla om sex och swingers är inte nymfomaner eller ligger med allt och alla. Många swingers gillar att endast ha sex med sin partner men att andra ser på eller att dom ser på andra eller helt enkelt gillar att vistas i lyxig och mysig miljö med andra swingers och ha sex sidan om varandra. 

Swingers respekterar andras önskemål och är det någon som dom inte attraheras av så är ett nej alltid nej och skall respekteras utan hard feelings.

Som singel ska du bara attraheras av en annan singelperson och kemin ska stämma men är det ett par som träffar ett annat par så är det fyra personer där alla ska på något sätt attraheras av dom andra och kemin ska stämma mellan alla fyra.

Givetvis kan felsteg göras men det är viktigt att alltid vara öppen med sin partner och respekteras dennes synpunkter.

Du kanske nu undrar om du skulle passa i swingersvärlden och så länge du inte är otrevlig och respektlös så är svart nog ja.

Och du kanske även känner dig tveksam om du passar in eftersom du kanske inte känner dig så vältränad och fit men kroppar kommer i alla varianter och smaken är olika. Men swingersvärlden är också ett bra sätt för folk att hålla sig i form och vara fräsch och då inte bara för sin egen skull utan även för att öka sin attraktionsförmåga bland andra swingers. Swingers har större benägenhet att träna och leva och äta sunt, dvs en sund livsstil.

Många har en slentriant sexliv och ”klämmer” in stunder med kort sex mellan alla åtaganden men som swingers kan du koppla av utan tidspress och bara njuta och leva för stunden just där och då.