Allt om swing av Dr Swing, del 3.

Varför swinga?

Det är lätt att det blir fokus på sex när det kommer till swingers och givetvis är sex en viktig komponent inom swingersgemenskapen.

Men det är så mycket mer än bara sex när det kommer till swing, det handlar även om gemenskap med andra likasinnade och få nya vänner etc.

Många som varit i swingersvärlden i flera år har aldrig haft sex förutom med sin partner.

Dom är med för att det är en härlig gemenskap i avslappnad miljö. Det räcker för dem att delta i fester och känna spänningen och erotiken som uppstår.

Som vuxen är det svårt att finna nya riktiga vänner. Dom flesta man träffar i vuxen ålder blir ytliga bekantskaper. Men inom swingersvärlden kan du träffa andra som du blir riktiga vänner med och umgås med även utanför swingersvärlden. Sen finns det dom som dra en gräns mellan deras vanliga liv och swingers och inte blandar dessa.

Sex är en stor del inom swing men även allt runt omkring, inte minst planering och förväntningarna inför en fest eller evenemang. Många swingers finner just detta, förspelet innan och planeringen och förväntningarna, som det bästa och som dom delar ihop med sin partner.

Det kan vara svårt att förstå att sex med andra utanför relationen med sin partner kan stärka förhållandet, men så är det. Man delar något tillsammans, man är öppen och ärlig inför sin partner och man upplever härliga stunder ihop som gör att man växer som par.

Swinging kan också stärka ens ego. Du kanske har låg självkänsla och inte känner dig attraktiv men efter en fest och där fått uppmärksamhet från andra och fått komplimanger med mera så växer ditt självförtroende. Höra hur sexig du ser ut, vilken fin outfit du har, hur skön du är etc.

Så varför swingar folk? Det enklaste svaret är för att det är kul. Det finns även mer komplicerade svar som att om verkligen monogami är naturligt för människan. Bara 9% av alla däggdjur är monogama och 84% av olika folkgrupper hade polygami innan västvärldens värderingar tog över.

Swinging är en vild resa, du kan verkligen få uppleva minnesvärda och spännande stunder inom swingervärlden. Den där trekanten du hade i unga år kommer att förblekna i jämförelsen med dom nya upplevelserna du kommer att få uppleva. Saker som du bara har kunnat drömma om eller se på film kommer du att få uppleva i verkliga livet.

Så anledningarna till att bli en swingers är många och du har mycket att vinna och lite på att förlora på att inte ta steget att prova.