Allt om Swing med Dr Swing, del 6.

Olika typer av swingers

Alla är vi olika och så är det även med swingers, dom kommer i alla olika former och skepnader.

Här kommer några olika typer av swingers som du säkert kommer att stöta på.

Inte för att placera olika människor i olika fack och se alla människor som olika stereotyper utan vi alla kan vara lite av varje gällande dom olika typerna.

Dom vanligaste typerna är soft swap, full swap och swayers.

Dessa kan sedan delas upp i ”samma rum lek” eller ”olika rum lek”.

Swayers är vanliga människor som ibland swingar, det kan tex vara när dom är på semester eller om något spännande erbjudande dyker upp men annars är dom inte swingers i vanlig bemärkelse.

Vanliga människor kallas för Vanilla. Vanilla står för människor med vanligt sexliv typ sovrumssex med endast sin partner och som inte kryddar upp sitt sexliv.

Voyeurer och exhibitionister är också vanliga typer inom swingers.

Som tidigare sagt så innebär det inte att när du deltar i en fest att du/ni ska ha sex med andra.

Många gillar bara att se på när andra har sex medan andra gillar att ha sex med sin partner när andra ser på. Att vara i en mysig avslappnad miljö, umgås med likasinnade trevliga människor etc.

Många nybörjare startar med att bara vara med och se på första gången och känna av hur det är. När dom sedan känner sig trygga och mer varma i kläderna, fast dom inte har så mycket kläder;), så blir det naturligt att ta nästa steg. 

Soft swapping är människor som gillar att ha sex med andra men inte löpa linan ut.

Dvs dom gillar förspel och smek mellan parterna men inte penetration utan den biten överlåtes endast till den fasta partnern. 

Andra gränser som soft swapping har är kyssar och oralsex eller kanske att bara kvinnorna lekar med varandra. Det är upp till varje par att själva bestämma sina gränser och sedan dela dessa med andra swingers som då givetvis i sann swingersanda respekterar dessa.

För många par är just kyssar och samlag något som för dom är intimt förknippat och som dom endast överlåter till sin partner medan andra sexuella aktiviteter är ok. 

Soft swap kan fungera som ett förspel för paret som sedan på festen eller hemma ägnar sig åt varandra fullt ut.

 

Så för många par funkar soft swapping bäst och dom behöver inte kanske känna oro för svartsjuka i samma utsträckning som full swap kan innebära. Det mest intima stannar mellan dom medan smek etc är ok och som kryddar upp deras sexliv. 

Full swap har du säkert räknat ut vad det innebär. Dvs samlag och byte av partner paren mellan fullt ut. Dock kan även par med full swap har sina regler som tex inga kyssar som många tycker  inte har så mycket med sex att göra utan det är mer en kärleksfull handling mellan två som älskar varandra. 

Att se sin partner ha sex fullt ut med någon annan kan för många vara mycket upphetsande. Att se sin partner njuta kan ge njutning åt den som betraktar. Full swap kan vara att alla är i samma rum eller samma säng men kan också innebära att paren byter partner och har sex i olika rum. 

Ha sex i samma rum innebär att alla ser varandra, man ser sin partner njuta men även vad partnern gör och kan för många kännas skönt att ändå ha lite kontroll. Man kan njuta med andra men även med sin partner på samma gång. 

Andra kan föredra sex i olika rum då vissa kan tycka det är distraherande att se och höra sin partner ha sex och ha svårt att fokusera på sin tillfälliga sexpartner. En annan fördel med olika rum är att vissa män kan få prestationsångest tillsammans med andra män. Det blir en tävling vem är är den bästa och uthålligaste älskaren.

Även kan vissa känna att dom inte vågar släppa loss och njuta och vara högljudda om partnern är sidan om och kan få intrycket att sexet med den andre är bättre än med partnern. Men i olika rum kan då personen koppla av mer och släppa loss utan att behöva tänka på att partnern kan bli svartsjuk om det stönas och njuts.

 

Bisex inom swing är vanlig när det gäller kvinnor emellan. Många swingerskvinnor är bi, binyfikna ellr partybi och det är vanlig förekommande på swingersfester medan sex mellan männen inte alls är lika vanligt förekommande.