Allt om swing med Dr Swing, del 7.

Undvik landminor

Vi har alla våra triggers som kan förstöra allt roligt för oss. För att skydda dig och ditt förhållande så ska du försöka undvika alla landminor som kan utlösa just dina triggers. 

Du kanske känner till vissa att dessa landminorna som man ska undvika men tror inte dessa kan vara förödande för dig och din partner. Men var försiktig, speciellt om ni inte har pratat om dessa eller haft erfarenhet av dom sedan tidigare. 

När ni går med i swingerslivstilen så kommer ni att få uppleva många nya spännande saker som kommer att testa hur du och din partner känner. Vissa gillar att se sin partner med någon annan men klara inte att se sin partner kyssa någon annan. Andra kan gilla kyssar och smek men kan inte tänka sig se sin partner genomföra ett samlag med någon annan .

Andra kan gilla att fantisera om att se sin partner med andra men skulle inte kunna genomföra det i verkligheten. Så för dom är det bättre att det stannar vid en fantasi.

Förvänta dig inte att du och din partner kommer att vara okey med alla möjliga scenario som kan uppstå. Och för att vara ärlig så vet du inte hur du kommer att reagerar förrän du har gjort det. Så stressa inte utan ta det lugnt och steg för steg.

Bästa sättet att undvika eventuella landminor är bra kommunikation med din partner.

Ni måste vara helt ärliga med varandra med vad ni känner, speciellt om det är något negativt. 

Detta är bästa sättet att undvika landminorna innan ni trampar på dem.

Här är några frågor som ni kan ställa till varandra för att undvika missförstånd och landminor:

Vilken typ av flörtande är ok, blickar, verbal, beröring?

Vilken typ av kommunikation är ok, telefon, sms, mail?

Är det några speciella kroppsdelar som är reserverad för enbart din partner?

Hur mycket tid och pengar är ni villiga att lägga på swingerslivsstilen?

Hur ofta vill ni deltaga i swingersevent?

Vad triggar din svartsjuka?

Vilken typ av utseende är off limit?

Hur mycket får ni agerar på egen hand?

Ska ni dela på alla detaljer?

Vilket ansvar har ni mot varandra vid ett swingersevent?

Förhoppningsvis kan dessa frågor hjälpa er med vad som är inom er komfortzon och vad som inte är det.

Ni bör prata med varandra efter varje event vad ni gillade och vad ni inte gillade och på så sätt bättre skydda ert förhållande.

Det är bättre att ni på ett tidigt stadie tar tag i eventuella frågetecken än att ni går och ältar dem för er själva.

Ni har ju trots allt valt denna livsstilen för att ni vill ha kul och njuta.

En öppen kommunikation mellan er kommer stärka ert förhållande.

Många swingers har het sex under ett event men ännu bättre sex dagen efter med sin partner.

När ni första gången besöker ett swingersevent så kommer ni troligen att vara tillsammans hela tiden. Och ni kommer inte att agera på egen hand och när ni träffar någon annan så var noga med att kolla av med din partner vad denne känner och tycker. Ni är säkert bra på att läsa varandras blickar och kroppsspråk.

Är ni ett par som träffar ett annat par så är ni fyra stycken som ska känna att allt känns bra och ge klartecken innan ni fortsätter.  Ni kvinnor gör bäst i att först lära känna den andra kvinnan innan ni riktar ert intresse åt männen.

När ni första gången besöker en klubb eller gör en profil på en swingerssida så kan ni räkna med att till en början så får ni uppmärksamhet från andra swingers som är intresserade av er då ni är nya för dem.

Ha en bra profil på swingerssidorna utan att visa för mycket av er och för mycket av ert privatliv.

Kollar runt bland andra profiler och var inte rädda för att skriva till dem ni tycker verka vara intressanta. 

Finner ni något par som ena parten gillar men inte den andra så ta aldrig en för laget och detsamma ska gälla för din partner.  Ni båda måste gilla dem ni träffar och är så inte fallet så kommer det alltid att dyka upp andra alternativ. 

Stanna även inom er komfortzon och försök inte få din partner att gå utanför sin. Är man nyfiken och vill prova något nytt och spännande är det aldrig fel att tänja på gränserna och prova på nya saker men bara om ni känner för det och finner det spännande och upphetsande.