De här städerna är bäst för swingers

Känner du för att dra iväg på en äventyrsresa med din partner? Då ska ni satsa på att åka till de här städerna.

Känner man för att leva lite efter det gamla ordspråket "omväxling förnöjer" så är swinging något man kanske borde testa på, så länge ens partner vill så klart.

Men det kanske inte är så lätt alla gånger att få till det. Var kan man göra det? Hur kan man göra det? Med vem? Frågorna är många.

Faktum är att en av frågorna går att besvara: var. För det finns några städer som är bättre än andra för swingers. 

Det är företaget Lazeeva, som driver en app-store för erotiska appar, som tagit fram statistik över vilka av världens städer som är bra på just sex på olika sätt, från hur accepterande samhället är till hur många som är sexuellt aktiva.

För att ta fram statistiken samlade de ihop information från 200 städer runt om i världen, en process som på vissa platser var svårare än andra eftersom inställningen till att prata om sex skiljer sig i olika länder.

Och så här blev resultatet för den som vill utforska partnerbyten – och du kan även kolla hur bra Stockholm är för den som är sugen att stanna på hemmaplan.

Topp 10 städerna för swingers:

  1. Berlin, Tyskland – 10
  2. Paris, Frankrike – 9.9
  3. Las Vegas, USA – 9.8
  4. Rio de Janeiro, Brasilien – 9.7
  5. Amsterdam, Nederländerna – 9.6
  6. San Fransisco, USA – 9.5
  7. London, Storbritannien – 9.4
  8. Frankfurt, Tyskland – 9.3
  9. Ibiza, Spanien – 9.2
  10. Barcelona, Spanien – 9.1

Men för Stockholms del ser det inte lika roligt ut. Stockholm hamnar på plats 67 med 3.4 poäng. Vilket är efter både Oslo och Köpenhamn. Så det blir bakläxa.