Swingers runt omkring dig

Swingers överallt

 

Förmodlingen ser du swingers varje dag utan att du vet om det.

Det kan vara någon av dina grannar, arbetskollega eller annan bekant.

Swingers finns överallt i samhället oavsett samhällsklass, geografiskt läge eller ålder.

Swingerslivsstilen är växande mycket tack vara internet som gjort det lättare för swingers att komma i kontakt med varandra.

 

Man räknar med att ca 4-5% av befolkningen är swingers viket innebär att i Sverige finns det ca en halv miljon swingers.

Denna halva miljonen människor träffas på swingersklubbar, privata swingersfester och på olika swingers och kontaktsidor på internet.

 

Swingers kan vara av olika typer. Dom som går på klubb och fester, träffar andra par, träffar extra man eller kvinna etc. Båda två i ett par kan vara aktiva eller så är ena parten aktiv medan den andra är passiv och nöjd med att se på.

 

I många swingerspar är kvinnan i paret bi eller bi-nyfiken men bland männen är detta mer ovanligt. 

 

Alla generationer har olika syn på vad som är acceptabelt inom sex och det som förr i tiden var skamligt eller förbjudet är idag helt accepterat. Att swinga och träffa sexpartners är idag allt mer accepterat än vad det var för några år sedan.

Många swingers är i medelåldern eller i den övre medelåldern. Par som söker nytändning i deras sexliv & nya äventyr när barnen blivit äldre och flyttat hemifrån. Äldre par är även mer säkra i sitt förhållande och mer trygg med att se sin partner njuta med andra.

 

Internet har inneburit ett lyft för swingers och gjort det så mycket lättare att komma i kontakt med andra swingers. Sidor som Bodycontact och SDC är populär i swingerskretsar.

På dessa sidor kan man träffa andra par eller singlar som söker likasinnade och även dom som arrangerar privata swingersfester.

 

Det är också lätt att finna information om olika swingersklubbar och olika semestermål utomlands med inriktning på swingers som tex Cap d Agde och Lanzarote.

Många kan känna viss oro att stöta på någon man känner på en swingersklubb men en gyllene regel inom swingersvärlden är vad som händer på swingersklubben stannar på klubben.

 

Vissa är helt öppna med sin livsstil medan andra är mycket noga med att hålla det hemligt pga jobb eller familjeskäl. Efterhand som man är i swingerskretsar så lär man känna fler swingers som man kan umgås med även utanför swingerssammanhang och vara helt öppen med gällande ens sexliv.

Många swingers får också en förmåga att känna igen andra swingers i det vanliga livet.

Det kan kan vara små enkla subtila signaler eller kanske någon symbol eller annat kännetecken för swingers.

 

Mannen kanske bär en svart ring, kvinnan en vristlänk, en trädgårdsprydnad i form av en rosa flamingo eller en upp o nervänd ananas. 

Med andra ord, swingers finns överallt i samhället. Det är helt vanliga människor men med en friare syn på sex än dom flesta och en naturligare syn på nakenhet. Många swinger är även nudister eller naturister och gillar att sola och bada nakna.