Swingersklubb-Hur funkar det?

Hur kommer man in på en swingersklubb? Hur kan första besöket vara? 

Vilka regler finns det på swingersklubbar? Finns det klädkod?

Hur tar man kontakt med andra på klubben? Måste man ha sex med andra på swingersklubb?

Tänk om jag möter någon jag känner!

Hur är det att vara på swingersklubb?

 

Hur kommer man in på en Swingersklubb?

Vem, eller vilka, som får inträde på en swingersklubb ser olika ut för olika klubbar. Dessutom beror det på om du vill gå dit som ensam man, ensam kvinna eller som ett par och det kan vara olika beroende på om klubben har en tema-kväll.

Det är alltså ett måste att surfa in på klubbens hemsida och kolla hur det ser ut för just dig, på just den klubben och den kvällen. Om man är osäker så ska man ta kontakt med ägare eller värdar och fråga.

Hos vissa klubbar ansöker man om medlemskap via hemsida, andra klubbar vill att man blir rekommenderad av andra medlemmar. Generellt sett är det enklare för ensamma tjejer och par än för ensamma män, men det varierar.

 

Hur kan första besöket vara?

Första gången man går på klubb är man ofta supernervös, men du kan vara lugn, alla på klubben vet om att du är nervös och andra gäster kommer att försöka få dig att känna dig välkommen. Man får oftast en rundvisning i lokalerna av någon värd eller ägare om man vill det. Jag har nog aldrig sett nykomlingar som lämnats helt åt sitt öde, men du måste kanske vara beredd på att koppla på lite sociala skills för att underlätta för dig själv.

Om man vill kan man skriva i en gästbok på klubbens hemsida, eller kolla annonser på till exempel Bodycontact, om andra som ska dit. Många tar kontakt i förväg med frågor och en del vill gärna ses en stund innan och gå gemensamt till klubben. Vi vet många som känner varandra sedan tidigare som till exempel går ut och äter tillsammans innan klubbesöket. Det kan kännas tryggt att gå till klubben tillsammans med någon. Att man ses i förväg betyder inte att man räknar med att få sex senare under kvällen. Vissa har säkert det som önskemål men du har alltid rätt att säga nej.

Min bestämda uppfattning är att man inte ska förvänta sig underverk och himlastormande orgier på första besöket! Jag tror att det är bättre att gå dit, känna av läget, mingla så mycket man vågar och bara vara. Händer det mer, så är det en bonus. De bästa lekarna kommer ofta i stället när man har mer vana och känner sig trygg i miljön. Det finns inga krav eller förväntningar på att man ska delta i sex vare som man går dit ensam eller som par.

 

Finns det regler på swingersklubbar?

Ja, det finns en del generella oskrivna regler: 

  • Ett nej är ett nej och betyder alltid nej 
  • Man outar inte vem man har mött på klubben
  • Alkohol säljs ofta, men fylla accepteras inte 
  • Stängd dörr betyder tillträde förbjudet
  • Ett rep i dörröppningen betyder att man får se på men inte gå in
  • Alla visar respekt för det man ser och dem man möter 

 

Vad ska man ha på sig?

Om swingersklubben har en klädkod för kvällen så ska man självklart rätta sig efter den. Klädkoder kan till exempel finnas om klubben har temakväll, men i övrigt är det sällan stora krav på utstyrsel.

Ofta kommer man till klubben i ganska vanliga kläder, typ jeans eller kjol och en skjorta eller tröja. Om man vill så kan man ha kläderna på sig hela kvällen men de flesta tar av sig till underkläder.

Man väljer kanske gärna lite finare underkläder som är sexiga.

En del skippar helt kläder och går nakna, eller insvepta i en handduk. Ju längre kvällen lider, desto mer avklätt brukar det vara.

 

Hur tas kontakter för sex på swingersklubben?

Det är olika. Ofta inleder någon med allmänt småprat samt frågar om vi är vana klubbesökare och om vad vi söker. Ibland får man en direkt fråga: Vill du/ni följa med oss till ett rum? Då behöver man vara beredd på att svara Ja eller Nej. Man kan fundera ut en bra replik som man kan avleda med om man känner sig osäker eller vill säga nej. Ingen tar illa upp om man nekar, men det känns bättre om man kan avböja med en trevlig replik än bara ett Nej.

Vissa är såklart med subtila och då kan signalerna vara svåra att uppfatta, tycker jag. Det kan handla om ögonkontakt eller mindre rörelser. Man får försöka att vara lyhörd och komma ihåg att de flesta som är där oftast vill ha sex med andra.

Om man har sex öppet så händer det att andra närmar sig sängen (eller där man håller till) eftersom de vill vara med i leken. Oftast ser någon av oss det och antingen skakar på huvudet eller nickar, beroende på om vi vill ha sällskap eller inte.

Någon gång har vi varit med om att någon har satt sig på sängkanten och försökt smeka mig medan vi har sex, utan att kolla av med oss först. Då tog jag bara bort hans hand och sa att vi ville vara själva.

När man har sagt Ja till sex med andra så pratar man ofta lite kring om man har något som man inte vill. Exempelvis kanske par bara vill ha sex bredvid, eller med mer eller mindre interaktion mellan paren.

Om man inte pratar i förväg så får man vara mer lyhörd för vad som är ok, men det brukar lösa sig efter hand.

 

Måste man ha sex med andra?

Nej! Man måste ingenting, och ingen tycker att man är konstig om man inte vill delta.   

Många gillar att ”bara” iaktta och en del väljer att hålla sig till varandra som par.

 

Tänk om jag möter någon jag känner!

Ja, det är en risk man tar. Men om det händer så är ju den där av samma anledning som du, och det är en oskriven regel att man inte pratar om vem man träffat på en klubb.

Jag hade den oron i början, så vi valde att åka till en klubb i en annan stad. Hittills har vi inte mött någon som vi känner utanför klubbvärlden.

 

Hur är det då, att vara på klubb?

Det är en sexig och inbjudande atmosfär.

Det ger en kick till sexlivet och skapar gemensamma intima minnen som vi kan gå tillbaka till och fantisera om.

Det har gett mig större självsäkerhet kring min kropp. Som kvinna oroade jag mig mycket för att duga och att vara fin nog och tänkte att det nog bara var tjejer med fotomodellskropp som gick på klubb. Min medelålders tantkropp har definitivt inga fotomodellsdrag att tala om…. Men ju mer vi går på klubb desto mer inser jag hur liten roll utseendet spelar där.