Vad är en Swinger

Kanske har du klickat dig hit för att du har funderingar såsom ”Vad är en swinger egentligen?” eller så undrar du vad du behöver tänka på innan du dyker ner i den här livsstilen. Lyckligtvis nog ska vi besvara alla dessa frågor nedan, men vi ska rivstarta med just ”Vad är en swinger?”.

Dessa är par eller singlar som tar beslutet att ha en öppen relation där deras partner får ha sex med andra personer. I världen av swingers har varje par sina egna regler så att båda parter är medvetna om vad som är okej och var gränserna går. Anledningen till att folk väljer Swinger livet är för att hitta någonting hos en annan partner som de inte kan få utav sin ”huvudpartner”. Med detta i åtanke ska vi nedan ge några tips på vad du bör ha i åtanke innan du och din partner bestämmer er för att bli swingers.

Se till så att ni har pratat ihop er

Båda parter i ett swinger-förhållande bör alltid vara öppna med varandra och kommunicera ofta för att ta reda på just vad som är okej för den andra och vad som korsar en gräns som inte får korsas. Att ha en sexpartner vid sidan kan vara spännande och härligt så länge din huvudpartner är okej med vad som sker, så prata med varandra ofta och flitigt för säkerhetens skull. Alla ska känna sig bekväma i förhållandet!

Bestäm tydliga regler

När ni väl har tagit beslutet att ge er av till en swinger-fest är det viktigt att regler fastställs. Då talar vi inte om ungefärliga regler, utan de ska vara så specifika som möjligt för att garantera att det inte blir några missförstånd. En regel kan exempelvis vara att kyssar är okej, men att oralsex inte kommer på frågan. När det kommer till ämnen såsom sex dejting ska alla som är involverade vara medvetna om vad som gäller.

Träffas på en säker plats

Vad är en swinger-upplevelse utan en säker miljö? Inte särskilt positiv, naturligtvis. Om ni har planer på att träffa ett par för att möjligtvis ta del av gruppsex eller andra spännande aktiviteter är det en god idé om ni träffas på en säker klubb med mycket folk och rikligt med säkerhetsvakter. Som swingers bör ni alltid ta det säkra före det osäkra.

Södra swingers är ett exempel på en säker plats där par kan träffas, så om ni inte redan känner varandra riktigt väl kan södra swingers vara en plats att satsa på. Utöver södra swingers finns det dock naturligtvis en uppsjö av olika klubbar där säkerheten är på topp.

Att vara social och utåtriktad kan vara till stor hjälp

Om du besöker en swinger-klubb är den sociala aspekten mycket viktig. Det är inte sällan som folk besöker swinger-klubbar och klagar över hur resten av personerna där håller sig till sina egna grupper. Folk är dock mer öppna än du kanske tror, så trots att swingers kanske dras till sina vänner är det ingen som kommer att stöta bort er om ni går bort och säger hej. Ni kommer nog tvärtemot att bli överraskade när ni märker hur snabbt folk välkomnar er.

Dyk upp tidigt

Det kan redan kännas lite smått otrevligt att dyka upp på en swinger-fest nykter när alla andra är fulla, men det är ännu värre att dyka upp efter att alla har börjat ha sex med varandra. Ta därför det smarta beslutet att komma dit tidigt, att samtala med bartendern eller värden och känna på hur miljön är. Det kan till och med vara så att du får en rundtur om du ber om det, vilket ger dig ett perfekt tillfälle att prata med din partner om vad era planer är.

Och vad är swinger utan en fräck outfit? Se till så att du är väl förberedd med latex kläder i väskan om parlekarna skulle gå så långt, och varför inte satsa på att ta med dig andra fräcka BDSM kläder som definitivt kommer att uppskattas. Det är bättre att komma förberedd än tomhänt!

Lär dig swinger språket

De rätta kläderna och attityden kan vara guld värt, men vad är swinger utan ett grepp om swinger-språket? Det finns vissa begrepp som är väl värda att ha i åtanke innan du och din partner ger er iväg på en swinger-fest, och några av dessa är såsom följande:

  • Hard swap – Ett begrepp som syftar på att paren är villiga att gå så långt som att ha sex med ett annat par.
  • Unicorn – Ett begrepp som syftar på en kvinna som besöker ett swinger-event själv utan att vara i ett förhållande.
  • Soft swap – Ett begrepp som syftar på par som är villiga att leka med andra par utan att ta det hela vägen till samlag.

Dessa är ett antal begrepp som kan vara guld värda att lägga till i ditt ordförråd innan du och din partner beger er till swinger-event. Ni kommer utan tvekan att stöta på dessa ord både på swinger-fester och om ni söker efter ”vad är swinger?”.

Drick alkohol med måtta

Inte är det en härlig känsla att ha fantiserat om en trekant i en hel vecka bara för att nästan nå hela vägen dit och sedan märke att du är alltför full för att klara av det. Visst kan ett eller två glas göra dig avkopplad och mer redo att ta del av swinger-aktiviteter, men att dricka mer än så kan ha många negativa följder. Inte nog med att det blir svårare och svårare att hålla ståndet uppe, utan det finns naturligtvis inga par som uppskattar att ha sex med en swinger som knappt kan stå upp.

Ha realistiska förväntningar

Även om du och din partner är fullt villiga att ta del av en ”hard swap” bör ni inte ge er in i en swinger-klubb och omedelbart förvänta er att ta er hela vägen dit. Det är aldrig en garanti att få till en orgie, och det kan även vara så att ni inte stöter på några par som ni tycker om. Ibland börjar det också hända saker mycket senare under kvällen eller till och med efter midnatt, så lämna inte eventet besviken bara för att det börjar bli sent utan någon action.

Låt kvinnan ta kontroll över aktiviteterna

Som en man har du redan vunnit om en kvinna ens överväger att ta del av sexuella aktiviteter med dig. Pressa därför inte henne till att göra någonting som hon inte är intresserad av, och det är till och med en god idé att låta henne bestämma vad DU får göra. Kvinnan bör även stå för alla introduktionerna. I swinger-världen är det nämligen kvinnorna som leder, så ha tålamod och tillåt henne att visa vägen.

Börja med att titta på

Oavsett hur mycket information du tar reda på online om swinging kommer du inte helt och hållet att förstå hur det är innan du har varit där och upplevt the real deal. Första gången är det därför bäst att bara gå dit och kika på hur saker och ting utvecklar sig. När du och din partner sedan vet vad ni är intresserade av, bestäm vilka regler som gäller för er och återkom till swinger-klubben vid ett senare tillfälle.

Ha alltid ett samtal efter eventet

På samma sätt som kontorsmöten hålls för att ta reda på vad som har lyckats och vad som kan förbättras är det viktigt att samtala med din partner efter varje swinging-event. Det här ser till så att ni kan ha en konversation där upplevelsen diskuteras, och ni får då möjligheten att bestämma om regler behöver förändras, läggas till eller om det kanske finns någonting annat som ni skulle vilja testa på till nästa gång. Swinging är inte möjligt om ni inte kommunicerar öppet, och att se till så att ni är på samma våglängd är av yttersta vikt.

Med alla dessa ovannämnda tips i åtanke är ni redo att ge er ut i världen av swingers. Hitta en trygg klubb eller ett event där ni vet att säkerheten är på topp och börja mingla med paren som är där. Best case scenario hittar ni nya spännande sexpartners som tar er relation till en helt ny nivå, och worst case scenario har ni i alla fall fått en unik upplevelse – samt kanske till och med nya vänner för livet.