Därför startade de swingersklubben

Ekuriren om Paradise Swings:

Det började med swingersfester hemma i lägenheten. Men 17 personer i en tvårummare blev för mycket. Och när sängen brakade, bestämde sig Eva och Patrik för att starta en egen swingersklubb.

– Åtta personer hade sex i vår dubbelsäng samtidigt och då gick den sönder. Det var droppen. Vi tänkte att vi måste skaffa en klubb, säger Eva.

Nu har snart åtta år gått sedan Eva och Patrik startade swingersklubben Paradiseswings i Eskilstuna. Hit kommer både par och singlar för att träffa andra och leva ut sin sexualitet. I den 500 kvadratmeter stora lokalen finns flera rum med olika inriktningar.

– Det finns rum för allt från hederligt vaniljsex till lite mer avancerad BDSM, säger Patrik, när han visar oss runt.

Han har byggt det mesta i lokalerna på egen hand. En favorit bland besökarna är hans egenkonstruerade sexgunga som går att packa ihop och ta med sig.

– Patrik byggde den när jag hade brutit benet och hade problem med nacken. Då var det inte så lätt att få till det i sängen, berättar Eva och tillägger att gungan är populär bland medlemmar som är rullstolsburna.

– Jag minns särskilt ett par där mannen satt i rullstol och kvinnan var den som fick göra jobbet när de var hemma. Men med den här gungan kunde han stå upp och ha sex med henne. Jag tror aldrig jag har sett en så lycklig man.

Medan vi spatserar bland sexgungor, romerska ringar och piskor berättar paret att de själva har varit i swingersvärlden i 14 år.

– Vi har alltid haft avancerat sex men vi ville upptäcka mer, säger Patrik och berättar att de följde med några vänner på swingersklubb första gången.

Paret uppskattade klubbarna men det var inte alla som levde upp till deras förväntningar. De ville ha mer avancerade redskap.

– Vi klagade så mycket att någon sa "men starta en egen klubb då". Ja, kanske det, tänkte vi.

Patrik berättar att idén växte sig starkare och efter den där hemmafesten när de var 17 swingers som hade sex i parets tvåa bestämde de sig.

I dag har klubben ungefär 500 aktiva medlemmar från hela Sverige men också från Europa. Ett tjugotal av dem är Eskilstunabor. Ägarna berättar att vissa av medlemmarna kommer till klubben flera gånger i veckan medan andra bara kommer på någon träff om året. Den yngsta medlemmen är i 20-årsåldern och den äldsta är närmare 70.

– Hit kommer vanligt folk, som ser ut som vanligt folk gör. Alla samhällsklasser har varit här. Ja, inte Carl Gustaf och Silvia då, säger Eva.

Förutom sexrummen har klubben även en restaurangdel där de serverar middagar på träffarna.

– Jag lagar all mat från grunden och försöker använda ekologiska och svenska råvaror så långt det går, säger Eva som är ansvarig för köket.

– Maten gör att alla slappnar av. Vi pratar och skrattar. Sedan kan det börja smygas lite under bordsduken, berättar Patrik.

Klubben har också ett spa i lokalen där det finns bastu och bubbelpool.

Får man ha sex i poolen?

– Vi brukar säga att man får göra vad man vill. Men inget sprut i poolen, det är inte bra för systemet, säger Patrik.

– Vi kontrollerar vattenkvaliteten var tredje timme under en kväll. Det måste vi, menar Eva.

Som medlem i Paradiseswings gäller att man följer klubbens regler, annars blir man utesluten. Ett nej är alltid ett nej och alla har tystnadsplikt. Eva och Patrik säger att det finns en stor rädsla bland deras medlemmar över att någon utomstående ska få reda på vad de gör.

– Samhället har moralpanik när det gäller sånt här. Kommer det ut kan personen ifråga få mycket skit från omgivningen. Det handlar om trångsynthet men på klubben är man trygg. Här får man vara den man är, säger Patrik.

Förutom tystnadsplikt och respekt håller klubbägarna hårt på hygienen. Efter middagen måste alla gå och duscha av sig precis som i badhuset. Den som vill gå naken i lokalerna måste ha med sig en handduk att sitta på och det är noga med kondom.

– Det finns ställen som inte alls bryr sig. Men vi är stenhårda och tvättar allt regelbundet, säger Eva.

För att bli medlem i Paradiseswings krävs att man besöker klubben ett par gånger, därefter kan man få fullt medlemskap.

– Det är för ens egen skull så att man ska kunna känna in om det här är något som passar men också så att vi kan se att det är en person som sköter sig, säger Patrik.

Blir det aldrig bråk, jag tänker på avundsjuka?

– Visst har det hänt. Men det är ju par som inte har gjort upp allt innan de kom hit och som inte är överens. Då skickar vi hem dem igen så får de börja om och komma tillbaka en annan gång, säger Patrik.

– Man måste vara överens för det här handlar om att ge extra krydda till förhållandet, en kärleksgrej.