Här är hemliga koden för att få semestersex

Det är semesternöjet som får hållas hemligt på jobbet. Svenska par ordnar sexmöten på campingar och stränder. Koden för de invigda: Ett rött band på solstolen eller husvagnen. - Man vill förgylla sin semester med någonting annat än det gamla vanliga, säger Lasse, 45.

Sexnätverket går ut på att par och singlar ska träffas mitt i sommarsverige. De gör upp  mötesplatser över telefon, eller på Internet, och ses på campingplatser, i husvagnar eller på stränder.

 Lasse, 45, jobbar inom sjukvården. Han och partnern Stina, 43, som är säljare, är ett av paren som är med i rörelsen.

 - Det börjar koka lite mer i folk när det blir mer lättklätt ute. Så här ser det ut nästan varje år. Man försöker mota in lite händelser på sin semester, säger Lasse.

Röda band på husvagnen

 Lasse har träffat folk på campingar och stränder många gånger. Hans swingersklubb har tagit fram en signal som talar till likasinnade -  människor som vill ha gruppsex, titta på när andra gör det, byta partner eller ha anonym sex.

 Det handlar om ett rött band, som placeras synligt. På solstolen eller strandväskan.

 - Jag har haft en husvagn som vi döpte om till "busvagnen". På den satte vi röda band som fladdrade i vinden. Då kan man närma sig varandra på ett helt annat sätt, säger Lasse.

På jobbet håller medlemmarna i nätverken sina intressen hemliga. På grund av den svenska dubbelmoralen när det gäller sex, enligt Lasse. Då mötena sker vill deltagarna inte att oinvigda ska upptäcka dem.

  - Vi har flera gånger anordnat så kallade "sex on the  beach"-möten. Då ligger man och solar på stranden. Framåt kvällen tar man fram en grill. Sen samlas man och har en utkik så att att det inte dyker upp barn eller påklädda människor som kommer på en, säger Lasse.

"Man är ganska utsatt"

 Katerina Janouch, sexrådgivare, vill betona vikten av att tänka på säkerheten i de fall det handlar om anonyma möten.

 - Om man är ensam i sådana här sammanhang så är man ganska utsatt. Samtidigt är risktagandet en del av hela den där kulten. Man söker adrenalinkicken.

 Hon fortsätter:

 - Sen kan man alltid störa andra. Vill man ta hänsyn får man se till att vara långt från  civilisationen.

"Det händer på flera ställen"

 Jonas Bengtsson, ordförande i RFSU Malmö och mannen bakom swingerssällskapet Lustkammaren, känner väl till fenomenet med att svenskar stämmer träff på campingar för att ha sex.

 - Det händer på flera ställen som ligger nära öppna bad. Men det sker inte på samma sätt på vanliga, organiserade naturistbad, säger han.

Så söker svenskarna sex i sommar:

"Vi ska vara på en camping den 23 till den 24 - undrar om det är något par som vill träffas då" Par, 49, 46

"Nu önskar vi träffa ett härligt och lättsamt par/tjej som har husvagn, skulle vilja hitta någon att lära känna och kanske semestra ihop med" Par, 37, 40

"Vi vill gärna träffa ett par som precis som vi har husvagn och intresse att åka ut med oss för mys på alla sätt" "Söker en kvinna kanske liksom jag är sambo för hemliga möten i min husvagn på camping" Kille, 43

"Välkomna att besöka/bo hos oss i vår husvagn i sommar" Par, 57, 55

"Vi är ett par som ska besöka elmia i aug mån finns de andra par el resande i husvagn/husbil" Par, 45, 50

"Vi åker gärna ut med vår husvagn under helgerna och då passar på att leva ut med lite sexlekar" Par, 33, 34

"Vi söker en fräsch kille(man) som söker upp vår husvagn" Par, 48, 50

Här är stränderna dit man åker

Mellbystrand, norr om Båstad.
Kärsön, Drottningholm, Stockholm.
Fårö, Gotland. Flera sexmöten sker dessutom i anslutning till nakenbad över hela Sverige.

Källa: Svenska swingers- och relaxklubben


Sexsignalen - det röda bandet

Sexsignalen - det röda bandet

Det röda bandet kan sättas på kylväskan, strandväskan eller solstolen. Eller husvagnen. De som visar bandet signalerar bland annat att: De gillar att visa upp sig när de har sex, eller titta på andra som gör det. De kan tänka sig att ha sex med åskådare. De vill gärna ha sällskap på stranden. Men bandet innebär inte fri tillgång till sex. Alla ska vara överens.

Källa: Svenska swingers- och relaxklubben