Svenskarnas heta möten på stranden

Nu flyttar swingersklubbarna ut på stränderna.

Hundratals sydsvenskar är med i nätverken som arrangerar sexpartyn på stränder och campingplatser i sommar.

- Mellbystrand är vår favoritplats, säger Anna, 31, som började åka på sexmöten med sin man Anders, 33, för fem år sedan.

Sommar, sol och värme betyder strandliv, bad och mysiga grillkvällar. För swingers (par som har sex med andra par) betyder det också att de flyttar ut från klubbarna till speciella mötesplatser utomhus.

I södra Sverige finns flera stränder där par träffar andra par eller ensamstående män och kvinnor för att ha partnerbyten eller bara för att umgås och knyta kontakter.

Mest kända mötesplatsen av dem alla är Mellbystrand.

- Dit vallfärdar folk från hela Sverige för att sola, bada och busa i dynerna. Bakom sand­dynerna ligger det en snårskog där det händer mycket under varma sommardagar, säger Jonas Bengtsson som driver mötesplatsen Lustkammaren på nätet.

Vissa soliga och varma dagar kan det finnas upp mot ett hundra­tal personer på stranden i Mellbystrand. Där brukar finnas vissa par som beskrivs som "utpräglade exhibitionister" - de tänder extra på att bli iakttagna när de har samlag med varandra - och naturligtvis ett stort antal singelkillar som vill flukta och som hoppas på att bli inbjudna att delta i lekarna.

Speciell känsla

Ett av paren som busat på stranden i Mellbystrand i flera år är Anna och Anders. De kör 1,5 timme bara för att få komma dit.

- Det är det värt. Den vita sanden och medelhavsmiljön är speciell. Och så möjligheten att träffa likasinnade...

Swingerslivet är inte bara begränsat till sommaren och stränderna för Anna och Anders. De har träffat både andra par och ensamma killar och tjejer tidigare, men de tycker det är en speciell känsla med att ha sex utomhus.

- Det är spännande att veta att någon kanske tittar på. Vi har faktiskt inte haft sex med andra på stranden ännu, men det kommer säkert att ske i framtiden, säger Anna.

Kännetecken

Enligt Jonas Bengtsson är det vanligare än man tror att par och singlar träffas på stränderna.

- Men ibland är det inte säkert det händer något på stranden. Ibland fungerar den bara som mötesplats och sedan har man sex med varandra någon annanstans, han.

Men många klarar inte att vänta till senare. I tallskogen i Mellbystrand går det ibland så hett till att RFSL rest sin flagga mitt bland snåren och delar ut gratis kondomer och glidmedel.

Det finns vissa kännetecken som signalerar att solbadarna på stranden är intresserade av swingerssex. Det röda bandet på kylväskan eller solstolen är ett allmänt vedertaget kännetecken.

- Men i mitt nätverk har vi specialdesignade badlakan. Hur de ser ut kan jag inte avslöja. Det är bara för medlemmar, säger Jonas Bengtsson.

Måste vara försiktiga

Sexmöten sker också på Löderups strandbad utanför Ystad och på nakenbadet i Yngsjö söder om Åhus. Knähaken söder om Helsingborg var för några år sedan en mycket populär mötesplats bland homosexuella män.

Men enligt Jonas Bengtsson är det viktigt att de som vill ha sex med andra i det fria på stränderna visar hänsyn till andra badgästerna.

- Det gäller att vara extremt försiktig så att man inte generar barnfamiljer. Och bara för att det är ett nakenbad är det inte säkert att det är en mötesplats för swingers.

SYDSVENSKA MÖTESPLATSER

1 Mellbystrand Sveriges populäraste sexstrand. Belägen vid Marias Camping längst norrut i Mellbystrand. Kuperat med sanddyner och en lågväxt tallskog där det sker mycket.
2 Halmstad
Lynga havsbad - det icke officiella nakenbadet mellan Viken-Vilshärad och Haverdal beskrivs som en perfekt tummelplats för lek i sanden.
3 Ängelholm
Naturistbadet "Sibirien" vid Råbocka/Klitterhus. Bred strand med sanddyner som kantas av en tallskog.
4 Örkelljunga
Naturistbadet i Hjälmsjön vid "Mammas vik".
5 Helsingborg
Kommunala nakenbadet ­Knähaken två km norr om campingen Rå Vallar. Skogsdungen bakom nakenbadet är en populär mötesplats för homosexuella män.
6 Landskrona
Ålabodarna vid Glumslövs backar. Den smala strandremsan med utsikt mot Ven besöks sommartid dagligen av par och ensamma män.
7 Malmö
Malmös nakenbad ligger vid den södra ändan på Ribersborgsstranden. Mest fluktande och lite handling enligt de insatta.
8 Skanör
Svanrevet utanför Skanörs kyrka är ett traditionellt nakenbad.
9 Ystad
Mellan Sandhammarens fyr och Löderups strandbad finns en tre kilometer fin strand med sanddyner där par och ensamstående träffas.
10 Åhus
Intill hundstranden tre kilometer söder om Yngsjö ligger nakenbadet Gropahålet som beskrivs som en av Skånes populäraste mötesplatser.
11 Karlskrona
Naturiststranden Aplanabben som ligger mellan Kristianopel och Torhamn.
12 Öland
Fribadstränderna Ekerumsbaden 15 kilometer söder om Borgholm och Lyckesand strax norr om den vanliga badstranden i Bödabukten.
13 Göteborg
Amundön "Lilla Härsjön" och Smithska udden.