Swingers berättar: ”Vi har sex med andra par”

Vad innebär det att vara ”Swinger”? Finns det några regler? Blir man aldrig avundsjuk? Vi har intervjuat swingersparet Marika och Jens som svarar på alla dina frågor!  

Vi har intervjuat fyrabarnsföräldrarna Marika, 29, och Jens, 39.  Jens hade erfarenhet från livet som swinger sen tidigare och introducerade det för Marika när de träffades.

– Jag tänkte: “Varför inte?”. Bättre att ha testat på och veta att jag inte tycker om det, men jag skulle aldrig vara tillfreds med denna livsstil.

– Swingers kommer verkligen i alla olika former, färger och åldrar. Det kan vara din chef, granne, syster eller kassörskan på Ica, säger Marika.

Vad innebär swinging?

– För oss innebär swinging att vi har sex med andra människor till allra största del tillsammans. Det kan vara par man träffar men också en extra tjej eller kille. Dock kan man swinga på olika sätt. Vissa vill ”bara” ha sex med varandra i samma rum som andra, vissa vill bara ha extra tjejer medan andra vill ha allt. Det är lite vad man själv kommer överens om. Men att ha sex med och/eller kring andra är den röda tråden. Det är bara sex och ingen kärlek inblandad utöver med varandra, vilket oftast är det folk som inte swingar tycker är konstigast. Man kan ses hemma, på swingersfester, middagar och på swingersklubbar. Det finns det ett antal i Sverige.

Hur ofta swingar ni?

– Det är olika, men när det finns tid och lust. Ibland kan det bli flera gånger i månaden, medan en annan månad kanske det blir en. Det är oftast livspusslet som kan komma lite i vägen, men när man vill och kan så får man köra på, haha.

Har ni några regler?

– Vår enda regel är egentligen att vi inte kysser andra. Det är mer ”vår” grej. Annars har vi inte direkt några regler så sett. Vi brukar alltid köra med öppna kort och ha kul så brukar det mesta lösa sig. Men sen är det helt upp till var och en hur man väljer att göra. Vissa har en regelbok medan andra inte har en enda regel istället.

Blir swingers aldrig svartsjuka?

– Att inte vara svartsjuk är liksom A och O när man kommer till att leva som swingers. Där kommer vi återigen också tillbaka på det med att se skillnad på sex och känslor. Det är jätteviktigt att alltid spela med öppna kort och prata om vad man tycker och tänker, det är där det kan brista annars och bli fel. Är det något man inte tycker om, av någon anledning, så kan man prata om det i efterhand och sen inte göra om det igen helt enkelt. Därför tror jag också att många swingers faktiskt kan leva i ett bättre förhållande än när man väljer att ”bara” vara med sin partner i förhållandet, då jag tror att det är lättare att det kan hymlas då och att man inte riktigt kan prata om allt med risk för att ta upp något väldigt känsligt. Självklart kan vi som swingers också bli svartsjuka men det händer inte ofta. Och om det händer så är det kanske för att man på något vis känner sig lite åsidosatt, men som man kan ta upp i efterhand. Men till allra största del är det inga bekymmer.

Vad är det med swinging som intresserar er?

– För mig redan från början så var det stort och utbrett. Swingers kommer verkligen i alla former, färger och åldrar. Det kan vara din chef, granne, syster eller kassörskan på Ica. Verkligen vara vem som helst, och det är stort. Det är en ”dold värld” som man får tillgång till, när man börjar swinga, eftersom många väljer att hålla denna världen hemlig och vill inte dela med andra, tyvärr. Det finns mycket fördomar som vi jobbar med att knäcka. Jag är också intresserad över vilka fantastiska människor man träffar. Vi har träffat människor som idag kan kalla riktigt nära vänner och har oss varmt om hjärtat.

Vilken är den största fördomen om swingers ni har hört?

– Att det bara är fula människor som swingar. Och det låter så hemskt att säga, men det har jag fått höra otaliga gånger. Det är som sagt alla möjliga och går inte att sätta någon som helst kategori på vem som gör det och inte. Sen tror många att man som swingers har ett riktigt dåligt sexliv eftersom man vill ha sex med andra, och det stämmer definitivt inte. Ju bättre sexliv privat desto säkrare tror jag man känner sig när man bjuder in/med andra.

Om man vill bli swinger, hur gör man? 

– Det finns olika forum på nätet som till exempel Bodycontact och Darkside som man kan hitta likasinnade, men även SDC (Swingers dateclub) som är lite mer internationellt. På dessa sidor blir man medlem som par eller singel och söker efter det som intresserar en. Detta är kanske det enkla sättet, men såklart finns såklart andra sätt att få kontakt med andra.